Tekvicová polievka
Suroviny
- 1 kgtekvica Hokaido
- 2mrkvy
- 1cibuľa
- 2 strúčikycesnak
- 1,2 lvývar zeleninový
- 180 mlsmotana na varenie
- 1 člkorenie karí
- soľ
- korenie čierne mleté
- olej rastlinný

porcií

minút
tepelná úprava
Postup receptu
Pripravíme si všetky potrebné suroviny. Z tekvice vyberieme jadierka, dužinu nakrájame. Polovicu tekvice mi manžel vopred ošúpal, no tú druhú polku som nechala so šupkou, veď prečo ju dávať preč, keď mám mladú tekvičku ...to len preto, lebo na fotke vidieť kúsky so šupou i bez nej :).
Vo väčšom hrnci na oleji opražíme cibuľku, cesnak ...pridáme na kúsky pokrájanú mrkvu a tekvicu, po chvíľke zalejeme vývarom. Pridáme soľ, korenie a varíme cca 20-25min.
Odstavíme, dôkladne rozmixujeme a prilejeme smotanu na varenie, v ktorej som rozmiešala 1čl kari korenia. Polievku necháme znova prevrieť a prípadne ešte dochutíme. Podávala som ju s kopčekom kyslej smotany. Nech Vám chutí, tak ako nám :)
Páči sa ti tento recept?
Náhľad fotografií zo zložky polievky